Меню Закрити

Участь фахівців Дергачівського ІРЦ у засіданнях команди супроводу

  

 

З січня 2022 року набрала чинності Постанова КМУ від 15.09.2021 №957, якою передбачено новий порядок організації інклюзивного навчання у ЗЗСО та Постанова КМУ №530 (зі змінами від 28.08.2021) “Про організацію інклюзивного навчання у ЗДО”. Ці нормативні документи передбачають встановлення рівнів підтримки для дітей, що навчаються в інклюзивних класах та групах. 

Саме з цією метою, визначити рівні підтримки для дітей з особливими потребами, фахівці КУ “Дергачівський ІРЦ” розпочали роботу у командах супроводу закладів освіти Дергачівської міської ради, де впроваджене інклюзивне навчання.

 

На початку фахівці ознайомили педагогічний колектив закладів із сферами труднощів, за якими і буде визначатися рівень підтримки.

Фахівці ІРЦ наголосили на необхідності об’єктивно оцінювати дитину з особливими потребами, а для цього необхідно ретельно розглянути сфери труднощів кожної дитини, які й стануть підґрунтям визначення рівня підтримки.

Визначено алгоритм роботи команди супроводу: написання протоколу, розробка ІПР, робота в автоматизованій системі ІРЦ, де будуть завантажені протоколи з визначеними рівнями і нові ІПР кожної дитини, що навчається за інклюзивною формою навчання.